Pomoc dla Krystianka
Maj 3, 2019

Zbiórka dla Michała

Michał większość czasu spędza w wózku lub w pozycji klęczącej na łóżku gdy przygotowuje się do kolejnych lekcji w szkole. Z tego powodu kończyny dolne są cały czas w zgięciu i tworzą się przykurcze. To powoduje, że trudno już postawić Michała na nogi, by przejść z Nim kawałek, np. do łazienki Michał miał przez kilka lat pionizator, z którego wyrósł. Nowy sprzęt, dostosowany do wzrostu Michała, da możliwość spędzania większej ilości czasu w pozycji stojącej. To wpłynie bardzo korzystnie na krążenie i dotlenienie mięśni. Odpowiedni nacisk w pozycji pionowej pozwoli też na odpowiedniejszy rozwój układu kostnego, który teraz ze względu na sposób funkcjonowania Michała, jest w coraz gorszym stanie.

Prosimy o wsparcie finansowe na zakup pionizatora, który posłuży Michałowi przez wiele lat. Koszt to ok. 7500 zł

days

hours