OLIWIA

Oliwia to dziewczynka cierpiąca na padaczkę, mająca też dysplazję stawu barkowego. Mimo swoich kłopotów ze zdrowiem, pomaga mamie, która sama jest chora i żyje ze swojej  inwalidzkiej renty.
W takiej sytuacji każdy wydatek na leczenie, wiąże się z rezygnacją z zaspokojenia innych podstawowych potrzebnych życiowych.
Chcemy zebrać dla Oliwki środki na leki przeciwpadaczkowe oraz na indywidualną rehabilitację (fizjoterapia, hydroterapia, terapia manualna), tak aby zebrane pieniądze wystarczyły na zapewnienie ciągłości  leczenia do końca roku.
Cel do osiągnięcia to 2800 zł.

EMANUELA

Emanuela jest pogodną dziewczynką, która urodziła się z wadą mózgu. Następstwem tego jest dziecięce porażenie mózgowe i spastyczność czterokończynowa. Emi nie mówi, nie siedzi samodzielnie, jest karmiona łyżeczką . Opieka nad Nią wymaga całodobowej uwagi .

Emi uczęszcza do szkoły specjalnej w Krakowie i w tym czasie ma zapewnioną opiekę i rehabilitację. Bardzo lubi chodzić do szkoły . Chętnie chodziłaby też w soboty i niedziele. Emanuela cierpliwie znosi wszelkie niedogodności a za każdą okazana pomoc odwdzięcza się pięknym uśmiechem. Ten uśmiech daje mamie, która dzieli czas między Emi i jej brata, daje energię na kolejne dni.

Fundacja Agenor objęła swoją opieką Emanuelę . Chcemy zebrać środki na codzienną rehabilitację, leki, które Emi musi cały czas przyjmować , a które pochłaniają istotną część domowego budżetu. Będziemy tez zbierać fundusze na pokrycie kosztu wykwalifikowanej opiekunki do Emi, aby dzielna mama mogła poświęcić ten czas na zajęcie się drugim dzieckiem. To jest nasz cel na czas wakacji ,

Wierzymy, że pomożecie nam w osiągnięciu tego celu. Przewidywane koszty to 4200 zł