Michał jest pogodnym, ciekawym świata chłopcem. Urodził się z dziecięcym porażeniem mózgowym. Jest to porażenie czterokończynowe. Michał samodzielnie nie chodzi, porusza się na wózku inwalidzkim, prowadzonym przez opiekuna. W poznawaniu świata najbardziej przeszkadza jednak to, że nie mówi.

Chciałby zadać tyle pytań, pochwalić się wiedzą, którą posiada (nie tylko z zakresu siódmej klasy, do której teraz uczęszcza), porozmawiać z kolegami i dorosłymi o swoich zainteresowaniach. Michał jest miłośnikiem motoryzacji, ale w jej specyficznej, wąskiej odmianie. Interesuje się transportem miejskim. Autobusy krakowskie nie mają przed nim tajemnic. Bardzo lubi też muzykę, ale chce być jej aktywnym uczestnikiem. Dlatego na koncertach najbardziej chciałby siedzieć przy… perkusji. Zdecydowanie woli koncert z perspektywy sceny a nie widowni.

Ze względu na niepełnosprawność musi być stale rehabilitowany, korzystać z masaży dla zniwelowania przykurczy, uczestniczyć cyklicznie w turnusach rehabilitacyjnych, Co kilka lat potrzeby się zwiększają ze względu na konieczność wymiany sprzętu, z którego Michał korzysta (wózek, pionizator). Pozwólmy zachować Michałowi ten radosny uśmiech, który widać na zdjęciach, poprzez wsparcie potrzeb związanych z kosztami rehabilitacji i specjalistycznego sprzętu.

Chcesz pomóc Michałowi? Liczy się każda złotówka 🙂 Wpłać Darowiznę