Dziewczynka cierpiąca na dziecięce porażenie mózgowe czterokończynowe. Ma też padaczkę i niedoczynność tarczycy. Przy swojej chorobie i uwięzieniu w niesprawnym ciele jest bardzo pogodna i pozytywnie nastawiona do świata,

Martynka uczęszcza do zespołu szkół specjalnych przy ul Dobczyckiej, gdzie poza zajęciami szkolnym ma też rehabilitację, która pomaga w przeciwdziałaniu przykurczom mięśni. Niestety w wakacje , gdy nie ma rehabilitacji stan mięśni bardzo się pogarsza. Dlatego chcemy wesprzeć rodziców , którzy nie są w stanie zebrać pieniędzy na rehabilitację (tata pracuje, mama sama wymaga opieki) i uzbierać pieniądze na turnus rehabilitacyjny dla Martynki. Jego łączny koszt to 5200 zł( bo Martynka musi ze względu na zupełną niepełnosprawność na taki turnus jechać z opiekunem) . Jeśli uda nam się zdobyć te pieniądze to w wakacje Martynka nie będzie się musiała zmagać z bólem , który powodują przykurcze mięśni a jej promienny uśmiech będzie towarzyszył rodzicom przez cały czas.

Chcesz pomóc Martynce? Zbieramy na turnus rehabilitacyjny - liczy się każda złotówka 🙂 Wpłać Darowiznę