Kinga urodziła się jako śliczna, zdrowa dziewczynka. W 6-tym miesiącu życia pojawiło się zapalenie mózgu i wirusowe zapalenie opon mózgowych. Pozapalne skutki choroby to utrata wzroku, wodogłowie wewnętrzne, kwalifikacja stanu dziecka jak po dziecięcym porażeniu mózgowym (MPD). Przy tych wszystkich problemach pojawiła się również padaczka. Mimo tych wszystkich przeciwności Kinga jest pogodną, sympatyczną dziewczyną. Chciałaby wiele pomóc swojej mamie, która ją i jej siostrę wychowuje samotnie. Kinga nie może tego zrobić, ale my możemy.

Aby mama nie straciła zdrowia dźwigając Kingę kilka razy dziennie potrzebny jest specjalny podnośnik do przenoszenia Kingi do stołu, łazienki, sypialni. Koszt takiego podnośnika to min. 15 000 zł.

Mamy nie stać na zebranie takiej sumy samodzielnie. Koszty codziennego życia i koszty związane z leczeniem i rehabilitacją Kingi zabierają każdą zarobioną złotówkę. Bohaterska mama robi co może, aby Kindze i jej siostrze żyło się w miarę dobrze i w odpowiednich warunkach. Pomóżmy im wpłacając środki na konto fundacji Agenor z dopiskiem dla Kingi.

Najlepszym gwarantem dobrego życia dla Kingi jest jej zdrowa i pełna zapału mama. Dajmy im nie tylko szansę na zakup podnośnika, ale też przeświadczenie, że nie są same ze swoimi problemami.

Chcesz pomóc Kindze? Pomóż zebrać odpowiednią kwotę na podnośnik - liczy się każda złotówka 🙂 Wpłać Darowiznę