Zbiórka na elektryczną przystawkę do wózka inwalidzkiego dla Frania

Franio urodził się 28 grudnia 2005 r., z wadą rozwojową w postaci rozszczepu kręgosłupa. Przeszedł dotychczas 6 operacji, w tym 3 ratujące życie. Ma trudności z chodzeniem i wymaga pomocy przy niektórych czynnościach samoobsługowych. Najważniejszym celem, do którego nieustająco dążymy jest uzyskanie jak największej samodzielności. Porusza się na wózku inwalidzkim, krótkie dystanse pokonuje z chodzikiem rehabilitacyjnym lub o kulach.

Ze względu na wadę rozwojową pogłębiają się problemy z kręgosłupem, zwłaszcza teraz, gdy Franio coraz szybciej rośnie. Jednym ze sposobów zatrzymania tych niekorzystnych procesów jest odpowiednia forma rehabilitacji. Chcemy uzbierać na elektryczną przystawkę do wózka inwalidzkiego, która pozwoli Franiowi samodzielnie pokonywać dłuższe trasy i spowoduje Jego większą samodzielność.

Franek jest najstarszym z trójki rodzeństwa – ma młodszego o 1,5 roku brata Grzegorza oraz o 4 lata młodszą siostrę Hanię. Tworzą bardzo zgraną ekipę, w trudnych sytuacjach zawsze się nawzajem wspierają.

Link do Hanbike na którego jest prowadzona zbiórka.